ضرورت توجه به نظر اکثریت قضات دیوان عالی در محاکم قضایی

هیات عمومی اصراری دیوان عالی کشور به ریاست حجت‌الاسلام و المسلمین کریمی و با حضور دادستان محترم کل کشور و قضات عالی رتبه دیوان عالی تشکیل جلسه داد.

 هیات عمومی اصراری دیوان عالی کشور به ریاست حجت‌الاسلام و‌المسلمین کریمی و با حضور دادستان محترم کل کشور و قضات عالی رتبه دیوان عالی تشکیل جلسه داد.
 
حجت الاسلام و المسلمین کریمی با ذکر حدیث اخلاقی از رسول گرامی اسلام (ص) که می‌فرمایند: اگر زیاده‌روی در سخن گفتن شما نبود و قلب‌ها شفاف بود آنچه را من می‌بینم شما می‌دیدید و هر چه من می‌شنوم شما می‌شنیدید، بیان کرد: رسول خدا (ص) جز از منبع وحی چیزی از خودشان نمی‌فرمایند و معلوم است که اگر مشکلی ما داریم از خود ماست و اشکال در گیرنده‌های ماست. چون اگر این گونه نبود این همه تهمت زدن،‌ غیبت کردن و کینه کسی را به دل گرفتن و در کار دیگران دخالت بی‌جا کردن در بشر وجود نداشت.
 
وی در بخش دیگری از سخنانشان به آراء اصراری کیفری و حقوقی اشاره کرد و گفت: در قانون فعلی آراء اصراری به‌نظر دارای اشکال اساسی است. 60 یا 70 نفر از قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور و دادستان کل کشور درباره پرونده‌هایی که در جلسه هیات اصراری مطرح می‌شود نظر می‌دهند و این رای به محاکم ارسال می‌شود و متاسفانه قاضی محاکم می‌تواند نظر این تعداد قضات عالی رتبه دیوان عالی را قبول نداشته باشد و خود نظر و رای دیگری انشاء کند که واقعاً این دارای اشکال است و باید به نظر اکثریت قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور در محاکم قضایی توجه شود که این هم نیاز به اصلاح قانون دارد و امیدواریم رئیس محترم قوه قضائیه به این مشکل توجه ویژه‌ای داشته باشند و در رفع مشکل قانونی آن تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
 
حجت‌الاسلام کریمی در ادامه در خصوص نحوه تشکیل جلسات هیات عمومی و وحدت رویه دیوان عالی اظهار کرد: برای بهره‌مندی بیشتر از نظر قضات محترم دیوان عالی کشور در این گونه جلسات درصدد تهیه و تدوین آیین‌نامه‌هایی هستیم که در صورت موافقت اکثر قضات محترم دیوان جلسات پربارتر و متقن ‌ر و با کیفیت بیشتر از گذشته برگزار خواهد شد.
 
وی در پایان مقدم حجت‌الاسلام و المسلمین رازینی و یکتا خدائی را به جمع قضات دیوان عالی کشور تبریک گفته و در سنگر جدید برایشان آرزوی موفقیت کردند.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/76224/ضرورت-توجه-به-نظر-اکثریت-قضات-دیوان-عالی-در-محاکم-قضایی/