70 درصدی درخواست های مردمی خارج از اختیارات قانونی است

رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت:60 تا 70 درصد از درخواست‌های مردمی در مراجعات، در حوزه اختیارات قانونی وظیفه عمومی ناجا نیست.

 سردار «سیدحمید صدرالسادات» گفت: یکی از بیشترین درخواست‌های مردمی به مرکز نظارت همگانی ناجا (197)، تغییر محل یگان خدمتی مشمولان است که براساس قانون هر فردی موظف است در یگانی که برای او مشخص شده، خدمت کند، بنابراین درخواست این افراد، قابل اجرا نیست.

رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا، با اشاره به اینکه بسیاری از مراجعات مردم به 197، غیرضروری است، تصریح کرد: برابر قانون جدید خدمت وظیفه عمومی و ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح، اختیار بخشش اضافه خدمت سنواتی به یگان های خدمتی واگذار شده، در واقع کسی که غیبت کرده و دارای اضافه خدمت سنواتی است، مسئول یگان، با در نظرگرفتن شرایطی همانند، رضایت از نحوه خدمتی، نداشتن غیبت حین خدمت، داشتن شایستگی های لازم حین خدمت، متاهل بودن و ...، می تواند تا دو سوم اضافه خدمت این فرد را ببخشد.

وی با تاکید براینکه بخشش اضافه خدمت ربطی به سازمان وظیفه عمومی ناجا ندارد، افزود: بسیاری از این افراد از قانون بی اطلاع بوده و درخواست بخشش اضافه خدمت را به مرکز و دفاتر نظارت همگانی ناجا در کشور ارائه می دهند، در صورتی که این افراد باید به معاونت نیروی انسانی یگان خدمتی خود، مراجعه کنند.

به گفته صدرالسادات در چند سال اخیر، علل مراجعات مردمی به سازمان وظیفه عمومی مورد بررسی قرار گرفته، که براساس آن، بسیاری از این مراجعات، غیرضروری بوده و به دلیل عدم اطلاع مردم از قوانین و حوزه اختیارات و وظایف این سازمان می باشد. بطوری که 60 تا 70 درصد از درخواست های مردمی در این مراجعات، در حوزه اختیارات قانونی وظیفه عمومی ناجا نمی باشد.

وی افزود: به عنوان مثال افرادی که بیش از یک فرزند دارند، درخواست معافیت کفالت می کنند که براساس قانون، خانواده هایی که دارای یک فرزند ذکور هستند، می توانند از این معافیت استفاده کنند و یا مراجعه برای ارائه درخواست تعجیل و تمدید که از دو سال گذشته این امر به مراکز پلیس + 10 سپرده شده و مشمولان بجای مراجعه به مرکز نظارت همگانی ناجا و یا سازمان وظیفه عمومی  باید درخواست های خود را به این مراکز ارائه دهند.

این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: قطعا می توانیم با استفاده از تکنولوژی های جدید از جمله  فضای مجازی، پاسخگوی سوالات و درخواست های مردم باشیم تا آنها دیگر نیازی به مراجعه حضوری نداشته باشند، هرچند هم اکنون از طریق راه اندازی سیستم تلفن گویا و پیامک تا حد زیادی به این مهم دست یافته ایم.

رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا خاطرنشان کرد: هم اکنون به دنبال راه اندازی سیستمی هستیم که براساس آن، درخواست افراد از طریق اینترنت برای ما ارسال شود و ما پس بررسی آنها، ضمن راهنمایی و پاسخگویی، درخواست هایی که نیاز به مراجعه حضوری ندارند را تفکیک کرده و به افرادی که نیاز است مراجعه کنند، وقت ملاقات بدهیم. در واقع با راه اندازی این سیستم، تعیین می کنیم که چه کسانی با داشتن چه مشکلاتی باید مراجعه حضوری داشته باشند.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/71547/70-درصدی-درخواست-های-مردمی-خارج-از-اختیارات-قانونی-است/