سن اعتیاد 15 سال به بالا تخمین زده می شود

چندی پیش شایعه ای مبنی بر تک رقمی شدن سن اعتیاد و اخراج دانش آموزان معتاد از مدرسه، در رسانه های کشور مطرح شد اما قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفته کارشناسان مبنی بر تک رقمی شدن «سن اعتیاد» را علمی ندانست.

علیرضا جزینی، قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر، در ارتباط با آمار منتشر شده از سوی رسانه ها و مراجع غیر رسمی گفت: باید برای تعیین سن اعتیاد مدتی صبر کرد تا طرح شیوع‌شناسی به پایان برسد، اما آغاز سن اعتیاد 15 سال به بالا تخمین زده شده است. وی با اعلام دستگیری 94 هزار قاچاقچی در چهار ماهه امسال از کشف و ضبط 175 تن مواد مخدر خبر داد. قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در چهار ماهه امسال 94 هزار قاچاقچی دستگیر شده‌اند، افزود: شاهد افزایش 30 درصدی در این خصوص بوده‌ایم. وی با بیان اینکه طرح شناسایی و پاکسازی مناطق آلوده در کلانشهرها توسط نیروی انتظامی، بسیج و غیره اجرایی می‌شود، گفت: در سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر 100 تن مواد مخدر در 23 شهر امحا شد. جزینی با بیان اینکه در این مدت 87 کارگاه تولید شیشه منهدم شد، گفت: در چند ماهه امسال 175 تن انواع مواد مخدر کشف و ضبط شد که 74 درصد آن در مناطق شرقی و حاشیه آن بوده است. به گفته قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، بالاترین میزان کشفیات با 35 تن در استان کرمان و کمترین آن با پنج کیلوگرم در کیش بوده است.

 افزایش 11 درصدی کشفیات آمپول و قرص

جزینی با بیان اینکه دو میلیون و 465 هزار قلم آمپول و قرص کشف شده است، گفت: در این زمینه شاهد افزایش 11 درصدی کشفیات بوده‌ایم و این در حالی است که 370 قبضه سلاح با رشد 47 درصدی نیز کشف شده است. به گزارش ایسنا، قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به دستگیری 94 هزار نفر قاچاقچی گفت: در حوزه دستگیری قاچاقچیان شاهد افزایش 30 درصدی بوده‌ایم و این در حالی است که در این مدت 26 هزار معتاد متجاهر نیز دستگیر شده‌اند که افزایش 86 درصدی را نشان می‌دهد. وی همچنین در مورد تشکیل کمیته خانواده گفت: کمیته زنان و خانواده از سال قبل فعالیت خود را آغاز کرده است و به تمامی استان‌ها نیز ابلاغ کرده‌ایم که کمیته مشابهی در این زمینه تشکیل و فعالیت داشته باشند. جزینی در مورد وضع اتباع بیگانه نیز گفت: اساسا در برخی از مناطق آلوده با اتباع خارجی که نقشی در مواد مخدر داشته باشند، برخورد می‌شود و این افراد توسط پلیس دستگیر می شوند و برابر قانون نسبت به بازگرداندن آنها اقدام می‌شود و در صورتی که این افراد به صورت مجاز در کشور اقامت داشته باشند، به مراکز ماده 16 یا زندان ارجاع داده می‌شوند. قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین از امضای قرارداد اجرای طرح شیوع‌شناسی جمعیت عمومی معتادان خبر داد و گفت: آماری که در مورد تعداد معتادان در کشور ارایه می‌شود، مربوط به سال 90 است که توسط جهاد دانشگاهی انجام شده است و برای دریافت آمار جدیدتر باید تا پایان امسال صبر کرد. وی همچنین در مورد اجرای طرح شیوع‌شناسی اعتیاد دانش‌آموزان گفت: با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش این طرح اجرایی می‌شود و برابر جامعه آماری و جامعه نمونه، این موضوع پیگیری می‌شود.

  جمع‌آوری زنان معتاد متجاهر متوقف نشده است

جزینی همچنین در مورد توقف جمع‌آوری معتادان متجاهر زن گفت: جمع‌آوری این گونه زنان متوقف نشده است، اما در مرحله نخست جمع‌آوری معتادان از هفته پیش آغاز شد که تقریبا 2 هزار نفر معتاد متجاهر در سطح تهران جمع‌آوری شده و در حال حاضر در مرحله غربالگری هستند و بعد از آن نسبت به جمع‌آوری زنان معتاد متجاهر اقدام می‌شود. قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین در مورد انتقادات رییس پلیس مبارزه با موادمخدر در مورد آیین دادرسی جدید گفت: در حال حاضر در حال تعامل با مجلس برای اصلاح این ماده مورد نظر هستیم و رایزنی‌ها ادامه دارد. وی در مورد غیبت رییس جمهور در جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز گفت: گزارشی از وضع ستاد در دولت ارایه شد و مصوبات خوبی نیز داشت و چندی پیش نیز جلسه‌ای به ریاست وزیر کشور برگزار شد اما مصوبات با امضای رییس جمهور ابلاغ شد و امیدواریم در جلسه‌ای نزدیک از حضور رییس جمهور بهره‌مند شویم. جزینی همچنین با بیان اینکه آماری از نوزادان معتاد زنان متجاهر نداریم، گفت: اساسا مطالعه‌ای در این زمینه انجام نشده است.

 سن اعتیاد تک رقمی نیست

قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به برخی از انتقادات مبنی بر اخراج دانش‌آموزان معتاد گفت: ما در این مورد نامه‌ای به وزارت آموزش و پرورش نوشته‌ایم اما آنها معتقدند که در این زمینه اخراجی صورت نگرفته است و اگر موردی است، ابلاغ کنید. وی همچنین از شناسایی 51 پایگاه اینترنتی انتشار دستورالعمل ساخت مواد مخدر خبر داد و گفت: این مساله را به پلیس فتا اعلام کرده‌ایم و پایگاه های اینترنتی تحت کنترل هستند. جزینی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا سن اعتیاد تک‌رقمی شده است؟ گفت: این صحبت کارشناسان مبنی بر تک‌رقمی شدن سن اعتیاد علمی نیست و باید برای تعیین سن اعتیاد مدتی صبر کرد تا طرح شیوع‌شناسی به پایان برسد اما آغاز سن اعتیاد 15 سال به بالا تخمین زده شده است.

  دانش‌آموزی اخراج نشده است

قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین از امضای تفاهم‌نامه بین این ستاد و سازمان پزشکی قانونی خبر داد و گفت: براساس این قرارداد، پزشکی‌قانونی مصادیق فوت معتادان را به صورت مستند ارایه می‌کند، زیرا بیشترین علت مرگ معتادان به دلیل اوردوز است و می‌توان با این آزمایش‌ها میزان سمی بودن مواد را تعیین کرد. جزینی همچنین با بیان اینکه در حوزه تحقیقات این ستاد اجرای طرح شیوع‌شناسی در دانش‌آموزان، کارگاه‌های صنعتی و همچنین تدوین سند مشارکت مردمی و ارزشیابی طرح اجتماعی‌محور در دستور کار قرار گرفته است، گفت: چهار هزار و 211 نفر در 17 مرکز ماده 16 پذیرش شده‌اند. وی همچنین از ارایه گزارشی به هیات دولت خبر داد و گفت: جلسه 128 ستاد، مصوبات بسیار خوبی داشت به گونه‌ای که تاکید بر اصل پیشگیری و همچنین ابلاغ سند درمان و تصویب آیین‌نامه مراکز 16 از دستاوردهای این جلسه بوده است و همچنین با پیگیری وزیر تعاون 30 میلیارد تومان برای بیمه معتادان در نظر گرفته شد و تعرفه درمان اعتیاد نیز در جلسه شورای بیمه اجرایی شد. قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین از تخصیص 10 درصد اعتبارات فرهنگی شهرداری‌های بالای 500 هزار نفر به موضوع پیشگیری از اعتیاد خبر داد و گفت: این مساله از مصوبات شورای اجتماعی کشور بوده است. جزینی در مورد راه‌اندازی مراکز ترک اعتیاد بانوان نیز، گفت: برخی از مراکز استان‌ها، دارای این مراکز ترک اعتیاد هستند و درصدد افزایش این تعداد هستیم.

   شروع جنگ نرم علیه جوانان کشور

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام افزایش سطح زیر کشت مواد مخدر در کشور افغانستان گفت: به نظر می‌رسد 6000 تن مواد مخدر در افغانستان در حال تولید است و حتی جنگ نرمی درصدد جذب جوانان به مواد مخدر است و این در حالی است که شانزده سازمان و وزارتخانه مسئول برخورد با پدیده مواد مخدر هستند و باید با افزایش انسداد، مقابله جدی‌تری با پدیده ورود مواد مخدر داشته باشیم. قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه ستاد در امر مبارزه با موادمخدر گفت: آموزش مهارت‌های زندگی و پیشگیری از سوءمصرف موادمخدر به بیش از دو میلیون نفر در این مدت اجرایی شد. جزینی همچنین از آموزش 43 هزار و 634 نفر از دانش‌آموزان در قالب برنامه پیشگیرانه مدرسه مراقب اجتماع‌محور خبر داد و گفت: همچنین برنامه آموزش مهارت‌های مقابله‌ای، برنامه مدارس عاری از خطر، برنامه پیشگیری از اعتیاد در خوابگاه‌ها و محیط‌های دانشجویی و همچنین آموزش مهارت‌های زندگی ویژه سربازان و زندانیان در این مدت اجرایی شد. وی همچنین از ارایه آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد در محیط‌های کاری، محلات و غیره خبر داد و گفت: پیشگیری از اعتیاد و فرهنگ‌سازی به عنوان یکی از اهداف بزرگ ستاد در دستور کار قرار خواهد گرفت.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/71049/سن-اعتیاد-15-سال-به-بالا-تخمین-زده-می-شود/