راه اندازی سامانه سجل قضایی

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه از راه‌اندازی سامانه سجل قضایی در سال 93 خبر داد.

حجت‌الاسلام و المسلمین حمید شهریاری در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، اظهار کرد: در سال 92 برای اولین بار اختصاص شمارش غیرتکراری به پرونده‌های قوه قضاییه میسر و امکان شمارش الکترونیکی پرونده‌های غیر تکراری به وجود آمده است.

وی ادامه داد: بنابراین اگر پرونده‌ای در طی مراحل دادرسی مثلا در 3 مرحله‌ قضایی مکررا رسیدگی شده تنها یک بار در آمار پرونده‌ها شمارش می‌شود. طبق شمارش الکترونیکی انجام شده تعداد پرونده‌های غیرتکراری وارده به دادگستری‌ها در سال 92 برابر است با 6 میلیون و 220 هزار و 995 پرونده. که با توجه به تکرار برخی پرونده‌ها در شعب مختلف این عدد به 10 میلیون و 311 هزار و 665 پرونده رسیده است.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با بیان این که در سال جاری سامانه سجل قضایی در حوزه‌ قضایی راه‌اندازی خواهد شد گفت: این سامانه در حد پایلوت قرار دارد و امیدواریم تا پایان شهریور ماه راه‌اندازی شود. این سامانه ابزار خوبی برای قضات به شمار می‌آید.

شهریاری اظهار کرد: همچنین سامانه تناد (تحلیل و نقد آرای دادگستری) نیز در حد پایلوت راه‌اندازی شده و در اختیار بعضی‌ از بخش‌های قوه قضاییه قرار گرفته است.

وی همچنین در رابطه با دفاتر خدمات الکترونیک قضایی افزود: در مراکز استان‌ها طرح دفاتر خدمات الکترونیک قضایی از خرداد ماه کلید خورده و امیدواریم این دفاتر فعالیت خود را تا پایان سال به طور رسمی آغاز کنند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در رابطه با سامانه سخا اظهار کرد: سامانه سخا در حوزه مدنی راه‌اندازی شده است و در حوزه‌ شکوائیه فعلا شکوائیه الکترونیکی را متوقف کردیم تا به جمع بندی مناسب با کلانتری‌ها برسیم.

شهریاری افزود: خدا را شکر در سال گذشته تامین اعتبار خوبی برای ما در نظر گرفته شده و امسال ان‌شاء الله همه‌ قضات از رایانه بهره‌مند خواهند شد و در سال 93 نیز امضای دیجیتال قضات به مرحله‌ اجرا خواهد رسید.

وی در رابطه با دستبد و پابند الکترونیکی خاطرنشان کرد: مرکز آمار و فناوری اطلاعات در واقع به عنوان ناظر این پروژه فعالیت می‌کند و مجری آن سازمان زندان‌ها است.

وی ادامه داد: شارژی بودن این دستبند و پابندها در واقع یک ایراد محسوب می‌شود. زیرا وقتی شارژ باطری آنها تمام شود زندانی از دسترس خارج می‌شود؛ بنابراین از نظر فنی و حقوقی این پروژه نیازمند مطالعه‌ بیشتری است.

شهریاری گفت: گزارش عملکرد قوه قضاییه به صورت مختصر برای اولین بار در سایت مرکز آمار و فناوری‌ اطلاعات قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در رابطه با این موضوع که رئیس جمهور در سخنرانی‌های خود خواهان رفع فیلترینگ و رشد سرعت فناوری‌ اطلاعات بودند، اما برخی مسئولان قضایی نسبت به آن واکنش نشان دادند و احساس می‌شود که یک نوع چالش بین این دو قوه وجود دارد، گفت: هیچ گونه چالشی بین دولت و قوه قضاییه وجود ندارد؛ چرا که همه قوا مستلزم به رعایت قانون هستند، البته ممکن است اختلاف سلیقه وجود داشته باشد اما آنچه معیار و ملاک تلقی می‌شود رعایت قانون است و خوشبختانه همه‌ ما در قوه قضاییه موظف به این هستیم که فعالیت‌هایمان مطابق با قانون باشد.

وی در رابطه با موضوع فیلترینگ گفت: در رابطه با این موضوع ما از نظر قانونی تابع قاضی هستیم و از نظر فرهنگی فضای مجازی دارای فرصت‌ها و تهدید‌های گوناگونی است که بهترین راهکار این است که فرصت را در اختیار شهروندان قرار دهیم.

وی ادامه داد: بنابراین نیازمند این هستیم که افرادی که دزد و هیز و در تضاد با هنجارهای اجتماعی قرار دارند از فعالیت آنها جلوگیری شود و همچنین این افراد باید از بهره‌مندی از فضای مجازی نیز محروم شوند که این مطالبه‌ عموم مردم است.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/65445/راه-اندازی-سامانه-سجل-قضایی/