طلاق آسیب نیست ، آسیب زاست

استاد روان‌شناسی دانشگاه تهران گفت که طلاق فی نفسه آسیب نیست اما می‌تواند پیامدهای آسیب زایی داشته باشد.

 غلامعلی افروز در نخستین جلسه کمیته پیشگیری از طلاق و شورای ملی سرآمدان صیانت و تحکیم خانواده اظهار کرد: ریشه‌های همسرگریزی، همسرستیزی، طلاق و جدایی در همه جهان، مسائل روانی، رفتاری و جنسی است.

این استاد دانشگاه تهران گفت: اگر بخواهیم پیشگیری کنیم باید برنامه‌ریزی داشته باشیم. سطح نخست، پیشگیری اولیه است و باید بتوانیم ریشه‌‌های اصلی طلاق در ایران را شناسایی کنیم. پیشگیری ثانویه هم، زمانی است که زوجین قصد جدایی دارند. در این مرحله که در دست دستگا قضایی است، مشاوران حاذق باید کاری کنند، طلاق توافقی کاهش یافته و پیشگیری شود.

افروز با اشاره به پیشگیری ثالثیه و اهمیت آن اضافه کرد: طلاق فی نفسه آسیب نیست اما پیامدهای آسیب زا می‌تواند داشته باشد زیرا طلاق نیکو هم داریم. طلاق گاهی اوقات نجات است. زنی که همسرش پارانوئید دارد، معتاد است و همسرش را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد، باید طلاق بگیرد اما طلاق پیامدهایی دارد و می‌تواند به اعتیاد، افسردگی، روسپی‌گری، فساد و خودشکی بینجامد.

در ادامه این جلسه عفت‌السادات مرقاتی خویی دکترای تخصصی سکسولوژی گفت: اگر می‌خواهیم درباره سلامت زناشویی صحبت کنیم، حتی اگر به سطح سوم طلاق هم برسیم، باز هم باید به پیشگیری فکر کنیم. کسی که دلیل نادرست ازدواج کند، به دلیل درست طلاق می‌گیرد و این مسئله حاکی از اهمیت پیشگیری است.

این دکترای فوق تخصصی سکسولوژی با بیان اینکه افراد به دلیل 120 هدف غلط ازدواج می‌کنند، افزود: چیزی که در حوزه طلاق نگران کننده است، اعداد و ارقامی است که در این خصوص اعلام می‌شود؛ از جمله اینکه 50 الی 70 درصد طلاق‌ها به دلیل یکی از اختلالات جنسی است. نمی‌دانم این اعداد و ارقام از کجا آمده اما تجربه کاری نشان می‌دهد فقط 3 الی 5 درصد مردم از اختلالات جنسی رنج می‌برند. معمولا هم کسی به خاطر 3 الی 5 درصد طلاق نمی‌گیرد. آنچه که باعث مردم برای طلاق مراجعه کنند، مشکلات و عدم هماهنگی‌های جنسی بین زوجین است که با مداخله موثر قابل حل است.

وی گفت: ما باید آموزش جنسی داشته باشیم و این آموزش باید متناسب با آموزش‌های فرهنگی در کشور اشاعه یابد.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/122328/طلاق-آسیب-نیست-،-آسیب-زاست/