آیا به دست آوردن رمز عبور ایمیل دیگران جرم است ؟

نظرات مشورتی اداره حقوقی معاونت حقوقی قوه قضائیه منتشر شد و مواردی همچون صلاحیت رسیدگی به جرایم قاچاق کالای ممنوعه، حکم اعسار، جرم سوء استفاده از رمز ایمیل شخصی افراد و چندین و چند پرسش دیگر در پاسخ های این اداره حقوقی قابل مشاهده است

نظرات مشورتی اداره حقوقی معاونت حقوقی قوه قضائیه منتشر شد و مواردی همچون صلاحیت رسیدگی به جرایم قاچاق کالای ممنوعه، حکم اعسار، جرم سوء استفاده از رمز ایمیل شخصی افراد و چندین و چند پرسش دیگر در پاسخ های این اداره حقوقی قابل مشاهده است. 

این اداره درباره هک کردن ایمیل دیگران این نظر را داده است:

سئوال:

١ درماده ١ قانون جرایم رایانه ای اشاره دارد به دسترسی غیر مجاز به دادهها. حال، منظور از دسترسی غیرمجاز چیست؟ و این دسترسی به صورت مجازی را از طریق رهگذر سامانههای رایانهای می باشد یا می تواند از طریق فیزیکی و اسنادی نیز صورت پذیرد توضیحاً اینکه برخی از همکاران معتقدند که دسترسی غیرمجاز با توجه به فصل یکم قانون جرایم رایانه ای تحت عنوان جرایم علیه محرمانگی و داده ها و سیستم های رایانه ای و مخابراتی تنها از طریق دانش فنی و نرم افزاری و از طریق کنش روی دادهها در محیط مجازی می باشد.

٢ اگر فردی از طریق فیزیکی رمز ورودی به ایمیل شخصی را بدست آورد با فریب یا سوء استفاده از اعتماد صاحب ایمیل آیا مشمول ماده ١ قانون جرایم رایانه ای می شود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه:

1 با توجه به اطلاق ماده یک قانون جرائم رایانه ای، صرف دسترسی غیرمجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده باشد مشمول مقررات ماده مذکور می باشد و طریق دسترسی اعم از مستقیم (فیزیکی) یا با واسطه (از طریق شبکه) تأثیری در قضیه ندارد.

2 در فرض سؤال صرف به دست آوردن رمز ورودی به ایمیل اشخاص جرم نیست ولی چنانچه از طریق رمزی که به دست آورده، به طور غیر مجاز به داده یا سامانه دسترسی پیدا کند، می تواند از مصادیق جرم موضوع ماده یک قانون جرائم رایانه ای باشد. به هر حال تشخیص مصداق با قاضی رسیدگی کننده است.

منبع : خبر آنلاین