وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تشریح دستاوردهای طرح تحول طی سه ماه استقرار آن در 557 بیمارستان وزارت بهداشت، از مردم و مسوولان خواست که قضاوت درباره این طرح را به پایان امسال موکول کنند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تشریح دستاوردهای طرح تحول طی سه ماه استقرار آن در 557 بیمارستان وزارت بهداشت، از مردم و مسوولان خواست که قضاوت درباره این طرح را به پایان امسال موکول کنند.
دکتر سیدحسن هاشمی در ارزیابی از عملکرد یک ساله وزارت بهداشت و اقدامات انجام شده در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت، گفت: در زمینه طرح تحول سلامت هنوز در ابتدای راه هستیم. اصلاحاتی در این زمینه صورت گرفته اما هنوز نمیتوان گفت که تحولی انجام شده است. در مجموع اقدامات انجام شده مقدمهایست برای تحول.
وی کاهش پرداخت از جیب مردم در بیمارستانهای تحت پوشش وزارت بهداشت را از اهداف اصلی طرح تحول سلامت خواند و گفت: خوشبختانه این هدف زودتر از تاریخی که رییس جمهور قول آن را داده بود، محقق شد. بدین ترتیب حداکثر پرداختی بیماران بستری در شهرها 10 درصد و بیماران دارای دفترچه روستایی پنج درصد است.
کاهش 30 درصدی پرداختی مردم در هزینههای بستری
به گفته وزیر بهداشت با اجرای طرح تحول سلامت پرداختی از جیب مردم که پیش از این 37 درصد بود، اکنون به 7.5 تا 8 درصد کاهش یافته است. این موضوع به ویژه در خدمات پرهزینه نمود بیشتری دارد. به دنبال اجرای این طرح بخشی از اشکالات و روابط ناصحیح مالی میان بیمار و پزشک که متاسفانه پیش از این وجود داشت به تدریج در حال جمع شدن است. در حال حاضر لازم نیست که بیماران جهت تامین تجهیزات، تصویربرداری، آزمایشگاه و... به بیرون از بیمارستان مراجعه کنند. نهایت تلاش در حال انجام است که تمام این امکانات در خود بیمارستان یا مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مربوطه تامین شود.
هاشمی درباره چگونگی اعلام شکایات مردمی نیز گفت: به این منظور شماره تلفنهای 1490 و 1590 و همچنین مراکز مربوطه در بیمارستانها فعال هستند و به شکایات رسیدگی میکنند. تمام تلاش بر آن است که زحمتی برای بیماران ایجاد نشود.
نظارت نامحسوس ریاست جمهوری بر طرح تحول سلامت
وی درباره نظارت بر چگونگی اجرای طرح تحول سلامت نیز گفت: علاوه بر نظارتهای وزارت بهداشت، نهاد ریاست جمهوری به صورت نامحسوس از نحوه اجرای طرح و رضایتمندی مردم گزارش تهیه میکنند. استانداران و فرمانداران نیز از مسیر وزیر کشور گزارشات را در اختیار رییس جمهور قرار میدهند. نظارت سوم نیز رسانهها هستند. که میتوانند نقاط ضعف و قوت را به ما منتقل کنند. ما هم وظیفهمان آن است که مشکلات را حل کنیم.
درخواست حمایت هاشمی از مجلسیان برای بودجه 94
وزیر بهداشت که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، درباره اعتبارات اجرای طرح تحول نیز گفت: برخی دلسوزان نگران آن هستند که این طرح نیز به سرنوشت سایر طرحهایی که پیش از این با شدت و وعده و وعید در حوزه سلامت شروع شد اما ناکام ماند، دچار شود. آنچه که مسلم است، برای امسال هیچ جای نگرانی نداریم.
وی در این باره افزود: بودجه را مجلس تصویب میکند. آنچه که از نظر مجموعه نمایندگان مجلس ارزیابی میکنیم آن است که 239 نفر از نمایندگان مجلس جهت تشویق کارکنان وزارت بهداشت از این طرح حمایت کردند. بیشترین هدفگیری ما مناطق محروم است. مطمئن هستیم که در قالب بودجه 94 نه تنها این اعتبارات مجددا تصویب میشود، بلکه اکنون که توانمندی حوزه بهداشت و درمان مشخص شده، اعتبارات نیز ارتقا خواهد یافت.
هاشمی بر لزوم لحاظ منابع مالی پایدار برای حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: این موضوع از خواستههای وزرای بهداشت سه دهه گذشته است. انتظار داریم این اعتبارات پایدار درقوانین پایهای کشور تصویب شود.
وزیر بهداشت در عین حال درباره اختصاص یک درصد مالیات بر ارزش افزوده که مقرر شده به بخش بهداشت و پیشگیری تعلق گیرد، گفت: این منبع اعتباری که البته بیحاشیه هم نبود، در مجلس جهت پیشگیری، بهداشت و ارتقای خدمات در شهرهای زیر 20 هزار نفر و مناطق محروم تصویب شد. هنوز رقمی از این محل اختصاص داده نشده اما امیدواریم به زودی محقق شود.
تحول در چهره بلوکهای زایمان طبیعی تا یکسال آینده
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره بسته خدمتی ترویج زایمان طبیعی در قالب طرح تحول سلامت گفت: به دلیل توجه به مراقبت از مادر و نوزاد، یکی از هدفگیریهای طرح تحول ترغیب به زایمان طبیعی است. چراکه زایمان به روش سزارین از عوارضی برخوردار است، اما زایمان طبیعی نه تنها عارضهای نداشته بلکه به نفع نوزاد خواهد بود به همین دولت تصمیم گرفت که این خدمت را به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار دهد.هاشمی با اشاره به اجرای بسته ترویج زایمان طبیعی از 15 اردیبهشتماه گفت: هدفگذاری ما آن است که در سال نخست اجرای این طرح زایمان به روش سزارین 10 درصد کاهش یابد. خوشبختانه در سه ماه اول اجرای این طرح، زایمان سزارین به میزان 5 درصد کاهش یافت. این وظیفه برعهده بیمارستانهای خصوصی نیز گذاشته شده و بیتردید در ارزشیابیهای سالانه آنها لحاظ خواهد شد.وزیر بهداشت درباره تغییر در پرداختیهای عوامل زایمان طبیعی ادامه داد: به منظور تشویق همکاران، در پرداختیهای پزشک معالج، ماما و دیگر عوامل موثر در زایمان طبیعی تغییراتی صورت گرفته است. در مقابل در پرداختهای زایمانهای سزارین مقداری کاهش داشتیم. متاسفانه طی سالهای گذشته سالنها و فضاهایی که برای زایمان طبیعی تعبیه میشدند از بین رفته و به اعمال سزارین اختصاص داده شده است. احیای بلوکهای زایمان طبیعی امری زمانبر است. به این منظور اعتباراتی پیشبینی شده است. در مجموع تا یک سال آینده چهره مراکز ارائه این خدمات از نظر ظاهر، امکانات و... متحول خواهد شد.
وی در عین حال گفت: البته در موارد ضروری برای انجام سزارین راهنماییهای لازم توسط متخصصان زنان و زایمان صورت میگیرد. نقش رسانهها نیز در فرهنگسازی این موضوع بسیار موثر است. علاوه بر تشویقهایی که در این جهت لحاظ شده، آمار زایمان سزارین و طبیعی توسط هر متخصص زنان و زایمان نیز ثبت میشود و به این ترتیب کارنامه هر جراح طی یک سال مشخص خواهد بود.
صندوق حمایت از درمان ناباروری در انتظار تامین اعتبار
هاشمی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اقدامات انجام شده جهت حمایت از درمان ناباروری گفت: پرداختن به این موضوع یکی ازسادهترین روشهایی است که میتوان افزایش نرخ باروری در کشور را دنبال کرد. مجلس ردیف اعتباری بالغ بر 150 میلیارد تومان جهت افزایش جمعیت پیشبینی کرده است. در نظر داریم با راهاندازی صندوقی تسهیلات مربوطه را به زوجهای نابارور ارائه دهیم. معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به صورت مکتوب در این زمینه موافقت کرده و امیدواریم در عمل نیز آن را شاهد باشیم.
منبع : روزنامه حمایت
دیدگاه خودتان را ارسال کنید